2022. március 4., péntek

METEORIT Georgetown > Világ ritka meteoritjai > DÍSZDOBOZOS gyűjtemény > EXTRA RITKA !!! - Jelenlegi ára: 34 500 Ft

Termék leírás:  
A licit tárgya 1 db Georgetown meteorit > DÍSZDOBOZOS gyűjteményünkből. Egy EXTRA ritka meteoritról beszélünk. Teljes tömege 5 kg-ra becsült, nagyobb darabokra vágott példányok múzeumokban vagy neves gyűjtők birtokában vannak. Néhány kisebb darab vagy a díszdobozos példányok kifejezetten ritkán cserélnek gazdát.   
(Pénzvisszafizetési garanciával)
Gyűjteményeink felszámolása anyagi okok miatt kezdődött meg, és most elérkeztünk kedvenceihez a DÍSZDOBOZOS meteorit gyűjteményhez. Egyesével töltjük fel és igyekszünk minél több információt leírni, ahogy időnk engedi. Ez a tétel is elismert, neves, amerikai gyűjtőtástól van.  
Gerogetown IAB-ung Iron (IAB complex) Found 1988
Georgetown meteorit 1988-ban való megtalálása (Queensland, Australia) után első bejegyzése 1995-re datálódik (Choi), tudományos vizsgálatát Grady 2000-ben végezte el. Szilikát-zárványokat tartalmazó, anomáliás IIICD-vasmeteoritként vette fel meteoritok katalógusába. Később Wasson és Kallemeyn (2002) elemezték, vizsgálták, akik „ solo iron related to IAB” minősítették. A „ Georgetown meteorit” elnevezést ma már hivatalosnak ismeri el a the Meteorite Nomenclature Committee. J. T. Wasson (személyes 2007-es) jelentése szerint Georgetown meteoritot egy fémdetektort használó aranyásó találta, ismeretlen távolságra az ausztráliai Queensland-i Georgetown-tól. Egy 1, 3 kg-os mintát Robert Haag kapott 1991-ben. Az UCLA most 645 g-os (esetleg a Haag-darab része), 420 g és 461 g-os darabokat tartalmaz. Nagyon kevés magánkézben lévő darab létezik. Gyűjtőtársam írása szerint, díszdobozos verzióból 10-13 darab lehet jelenleg.
AZ ELADÓ TÉTEL
A doboz mérete: 58, 2mm x 38, 2 mm
METEORITICAL BULLETIN ADATBÁZISA
A meteoritok, a világűrből érkező és a földet elérő természetes objektumok. Tehát ha egy meteoritot találunk (vagy vásárolunk), a világűr egy darabkáját tarthatjuk a kezünkben. Vizsgálatuk a naprendszer kialakulásába enged bepillantást a tudósoknak. Elképesztő még belegondolni is, hogy némelyik már ott volt a naprendszer keletkezésekor. Sajnos meglehetősen ritkák. (Kevesebb fellelhető meteorit van a földön, mint arany. ) Némelyik ezért az aranyár 10 szereséért kel el. Bár vannak, akik befektetésként vásárolnak meteoritot, értéküket (főleg egy gyűjtő számára) koruk, ritkaságuk, a hordozott információ, érkezésük körülményei, és szépségük határozzák meg.
Fémmeteoritokról elmondhatjuk, hogy általában egy másik égitest (pl.: kisbolygó) vasmagját azaz belsejét alkották egykoron. A megfigyelt meteoritoknak csak 5, 7 százalékát teszik ki, de jobban bírják a légkörön való áthatolást, nem égnek olyan könnyen el. Ha már földet értek, az időjárásnak is sokkal jobban ellen állnak, illetve a laikusok számára is könnyebben felismerhetőbbek. A vasmeteoritok nagyon látványosak és változatosak, mint külsőjüket, mint csiszolati képüket illetően.
Garancia:
Minden termékem eredetiségére pénz visszafizetési garanciát vállalok.
Kapcsolattartás kifejezetten e-mailben.
Kérlek e-mailben, vagy a vaterán tedd fel kérdéseidet, így jobban átlátom ki mit kérdezett, precízebben tudok válaszolni, nem vesznek el a címek és nem marad megválaszolatlan levél.
E-mailekre igyekszem mielőbb válaszolni, de kérlek légy türelemmel. Én is így teszek. : )
Posta:
Mindig előre utalás után.
Postai (vatera-futár) díjszabás szerint. Nincs csomagolási és egyéb + költség! Meteoritek esetében (is) a vatera sokszoros postaköltséget számol. A valóságban csak egy postaköltség van, egy küldeményben több tételt is el tudok küldeni. Sima levélben csak a vevő kérésére és felelősségére postázok, előre leadott + értékelés esetén.
Választható opciók:
650 Ft – ajánlott levél POSTÁN MARADÓ kiegészítéssel (postakész borítékban) – (véletlen tudtam meg ezt a lehetőséget. ) Előre utalás után, súly és méret korlátozás nélkül ami belefér a borítékba. (ez volt az ajánlott postakész boríték funkciója 2017. január 1-ig) Elvesztése esetén a posta a feladási díj 15x-ig fizet kártérítést (9700 Ft). FONTOS információim szerint a posta semmilyen értesítést nem fog adni. A címzettnek kell a postahivatalban keresnie az ajánlott levelét.
825 Ft – vatera MPL futár csomagautomata – Előre utalás után, szinte minden küldhető így. (mi is kipróbáltuk) Kis és nagyméretű tételek is küldhetők így, 20 kg-ig és 50 cm x 35 cm x 31 cm dobozméretig. Előnye az alacsony ár, amely értékbiztosítást is tartalmaz 150. 000 Ft-ig.  Hátránya, hogy egyenlőre csak nagyvárosok bizonyos helyein van ilyen automata és 2 munkanapon belül fel kell venni a küldeményt. Erről SMS-ben és e-mailben is kapunk részletes, közérthető értesítést.
1325 Ft - vatera MPL futár, POSTA-ponton, MOL- vagy COOP ponton – Előre utalás után, szinte minden küldhető így. (mi is kipróbáltuk) Kis és nagyméretű tételek is küldhetők így, 2 kg-ig, utána súlyarányosan nő az ár. Értékbiztosítást is tartalmaz 150. 000 Ft-ig.
1460 Ft - vatera MPL futár, háznál felvéve – Előre utalás után, szinte minden küldhető így. Kis és nagyméretű tételek is küldhetők így, 2 kg-ig, utána súlyarányosan nő az ár. Előnye a kényelem, házhoz szállítják és értékbiztosítást is tartalmaz 150. 000 Ft-ig.
1630 Ft – postacsomag 2 kg-ig- Előre utalás után. Kis és nagyméretű tételek is küldhetők így, 2 kg-ig, utána súlyarányosan nő az ár. Hátránya, hogy drága és értékbiztosítást sem tartalmaz (külön kell fizetni érte) Előnyét nem találtam.
Felelősség vállalás:
A posta ajánlott levél elvesztése esetén a feladási díj 15-szöröséig vállal felelősséget. Ez kb.: 8000 Ft. Felette érdemes értékbiztosítást kérni, ez a vevő költsége.  MPL vatera futár esetén 150. 000 Ft-ig lehet biztosítani a feladott csomagot és nincs + költsége.
Spórolási lehetőség:
Van lehetőség több tétel összevárására, így lehet takarékoskodni a költségekkel.
Kérlek, ezt külön jelezd,  csak e-mailben történt egyeztetés esetén lehet összevárni, megbeszélés szerint! Köszönöm.
Licitet nem törlök, kérlek, előtte kérdezz, ha valamiben bizonytalan vagy.
Jó licitálást!

Jelenlegi ára: 34 500 Ft
Az aukció vége: 2022-03-05 01:16 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése