2019. október 30., szerda

Vintage MOULINEX hajszárító a 60-as évekből; makulátlan, ritka gyűjtői darab - Jelenlegi ára: 6 000 Ft


MOULINEX vintage hajszárító, az 1960-as évek elejéről; ritka, korszakos ipartörténeti emlék, amellett, hogy eredeti dobozával együtt maradt fenn, s tökéletesen működik; köszönhető annak, hogy nem is állt aktív használatban soha.
Külföldön elég sok gyűjtemény féltett darabja, hogy miért is, azt itt lentebb ismertetem:
A Moulinex a francia konyhai és háztartási gépek gyártója volt, amelyet Jean Mantelet alapított 1956-ban. A cég 1960-as évek elején elindította a nagyon sikeres reklámkampányát
" Moulinex felszabadítja a nőt"
Így a Moulinex márka a 60-as években jött immáron hajszárító formájában is a nyugati országokba, s hozzánk is kis késéssel! Ezen hajszárító kialakítása és megtervezése telitalálat volt, helyettesítette a régi nehéz fém hajszárítókat, s a reklámszlógen szerint a
"fáradtságmentes hajszárításra" készült!
Az első műanyagházas hajszárító készülék! 1945 után, a korszerű hőre lágyuló müanyagok egyre inkább helyettesítik a háztartási készülékekben alkalmazott fenolgyantákat. Különösen a konyhában és fürdőszobákban előnyben részesítették a fehér és pasztel árnyalatokat, ami a higiénia és a modernitás benyomását keltette!
Ez a MOULINEX hajszárító teljesítette ezen követelményeket; a lekerekített formák, a dinamizmust sugárzó, ferdén csatlakozó fogantyúval.
Formája az  amerikai villamosipar formatervezőitől származik; a fecske-farkas rakétaszerű hátsó kialakításával, és színösszetételével; ami utal arra, hogy ezzel rakétasebességel lehet hajat szárítani!
Nos, ezért ikon darab ez a készülék, mert első - a fentiek szerint - a világon, e termékkategóriában!
Nosztalgikus emléknek sem utolsó darab!

Jelenlegi ára: 6 000 Ft
Az aukció vége: 2019-11-03 08:51 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése