2021. december 5., vasárnap

Betlehemi képeskönyv - 2004 - Gergely Andrea (szer - Jelenlegi ára: 720 Ft

Betlehemi képeskönyv - 2004 - Gergely Andrea (szerk. ), Gergely Imre
Két évezred után is éltet az üdvtörténet, jó hat évtized után is eleven a Betlehemet ábrázoló pályázási kedv, 11 év után is újdonság a legújabb kori betlehemes kiállítás. Nem fénymásolat, nem esőkarcos öreg film, nem recsegő lemez. Hiteles az örökség megbecsülésében, eredeti az alkotókedvében, elmélkedésre késztet jelszerepe.
Örökség, alkotás jel: az igazi emberi méltóság három jellemzője, sőt irgalmas Gazdánkról, a jóságos Istenről valló Bibliának sajátos három kulcsszava.
Örökség: hűségesen adja vissza a közel 300 idei alkotás legtöbbje ? a történés"-t, a ? mi betlehemi történetünk"-et, a ? fényes Krisztus születésé"-t, a tényt, hogy ? ragyog ama csillag fénye, immáron 2004 éve". Történelmi tudatunk és hitünk tényéről vall, amit elmélkedve megnézhetünk a kiállításon és ebben a könyvben, mert ? született néktek ma a Megtartó", valóban, nekünk, értünk, magyarokért, Európáért, az emberiségért született. Valóban megtartó, ha rá figyelünk, ha jövetele célját komolyan vesszük. Megtart az igazi emberségben, a jótékony szolidaritásban, a hit és remény biztonságában. Megtart, sőt ha eltévedtünk a betlehemi úton, megvált. Mindenkit üdvözíteni akar, vagyis hazavezetni Országába. Az idei anyagban feltűnő, talán újdonság is a folyamatosságnak az az igénye, hogy a karácsonyi mondanivaló sorozata készült mézeskalácsból, látható a foltvarró ? képeskönyvében, a mesternek tanítványaira átörökítő buzgóságában...
Alkotás: művek, míves alkotások sora várja azt, aki nem csupán leltározza, hanem megszemléli, lelke érzékenységével mintegy újra alkotja, együtt alkotja azokat a munkákat, amelyek mögött bizonyos, hogy ihlet, mesterségbeli tudás, amatőr ráérzés, nagy-nagy szeretet áll. Elgondolkodtató, hogy hányféle műveltségi háttér, élet-adottság, érdeklődés és tehetség-talentum áll az alkotások mögött; az életbe induló óvodások és az életet összegző nyugdíjasok tábora között hányféle iskola alkotóköre, hittanos kör, gondozó intézmény, cserkészcsapat szerepel. Ami a hivatásokat és életállapotot illeti, tanítónő, kazánfűtő, virágkertész, fafaragó, logopédus, népművész, látássérült is szerepel. A szélesen értelmezett egyház testvéri összefogásában református, evangélikus körök is megjelennek. Van norvégiai, svájci és több erdélyi alkotó. Lajosmizse úgy mozgósította köreit, hogy ugyanakkor helyben már a negyedik betlehemes kiállítást rendezik. Művet alkotni nem csak önmagunk kifejezését jelenti, hanem mások megszólítását, megajándékozását is. Aki nemeset alkot, közösséget épít.
Jel: figyelemfelhívó, elgondolkodtató, jövőbe mutató jel mindaz, ami értéket hordoz, értéket képvisel. Feltűnő, hogy idén milyen sokan címezték meg, vagy kísérték u falásokkal alkotásukat. Hiszen ? láttuk csillagát és eljöttünk hódolni Neki". Készültek bábok József Attila ? Betlehemi királyok" c. verséhez. Kis versidézet kíséri a kazincbarcikai asszony szentolvasóját. A látássérült fiatalok a Világ Világosságát ábrázolták igen finoman. A vésztői gondozott Jézust a juhok közt ábrázolja, mert jelzés számára az Isten Fiának pásztorkodása.
? Csillagokkal feje körül, a holdon állva
mosolyog boldogan szeplőtelen Mária"
így írta versét művéhez az ? Uniós Madonna" ábrázolója.
Valóban ? életünk kerete", összefogója és reménye, hogy ? úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda" (Jn 3, 16). A ? kapu nyitva áll" - hogy a Karácsony jegyében találkozzunk Vele.
Brückner Ákos Előd
O. Cist. plébános
Sorozatcím:: Betlehemi képeskönyv
Kiadó: A Magyar Kézművességért Alapítvány
Kiadás éve: 2004
Kiadás helye: Budapest
Nyomda: Tradeorg Nyomdaipari és Kereskedelmi Kft.
ISBN: 9632174631
Kötés típusa:: fűzött kemény papír
Terjedelem: 78 oldal
Nyelv: magyar, angol, német
Méret: Szélesség: 21. 00cm, Magasság: 30. 00cm
Állapot: Jó
Internetes könyváruházon keresztül fogjuk a kosárba rakott tételével kiszolgálni. Mivel a Vatera felületén csak szállítási módot tud kiválasztani, de konkrét helyszínt nem tud megjelölni, ezért szükséges, hogy pontosítsuk ezt.  Ezért körülbelül 20 perccel a rendelés leadását követően kapni fog egy e-mait tőlünk, amely tartalmaz egy linket.  Ha erre a linkre kattint, beállíthatja a szállítás pontos módját, helyszínét, illetve a fizetési módot. Ha nem találja a levelet, kérjük, nézze meg a SPAM mappájában is.  Ha sehol nem találja, kérjük lépjen kapcsolatba az eladóval! Vásárlás után, kérjük, hogy bármilyen probléma esetén az e-mailben küldött címen vagy telefonon lépjen velünk kapcsolatba!  
[(**102876083**)]

Jelenlegi ára: 720 Ft
Az aukció vége: 2021-12-06 07:30 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése